Met haar unieke combinatie van programmeerkennis, passie voor computertechniek en liefde voor gamen, verwelkomen we bij Field Service Plus onze nieuwe ontwikkelaar, Isabelle. Haar mix van creativiteit en technische expertise maakt Isabelle tot een veelbelovende aanwinst als junior software engineer.

Voorliefde voor programmeren én rechten

Isabelle’s interesse in computers werd al vroeg gestimuleerd door de voorliefde voor techniek binnen haar familie. Haar passie, die begon met gamen, groeide al snel door naar het bouwen van computers en het volgen van een programmeercursus op de middelbare school. Niet verwonderlijk dus dat deze interesse haar leidde naar een carrière in software-engineering. Dit pad, verrijkt door een uitstapje naar de rechtenstudie, mondde uit in een bachelor in Informatica aan de Universiteit van Utrecht.

Oplossingen vinden op basis van regels

“Als kind wilde ik advocaat worden, omdat ik graag mensen help. Daarom vond ik het interessant om naast mijn studie Informatica ook een minor in rechten te volgen. Woorden stampen ligt me wel, dus regels stampen mocht ook geen probleem zijn,” lacht Isabelle. “Ik zag meer gelijkenissen tussen programmeren en rechten. In beide vakgebieden zoek je naar oplossingen voor een bepaalde situatie, op basis van je kennis en ervaring.”

Gezelligheid en variatie in het werk

De keuze voor Field Service Plus was een bewuste. Isabelle zocht naar een plek waar ze niet alleen haar technische vaardigheden kon inzetten en ontwikkelen, maar ook kon genieten van een gezellige sfeer met collega’s en klantencontact. Bij Field Service Plus vond ze dit, plus een grote variatie in haar werkzaamheden. “Ik verveel me snel als ik steeds hetzelfde doe. Hier kan ik met allerlei zaken bezig zijn, van klantgesprekken en het ontwerpen van projecten tot het programmeren zelf en het aanpassen indien nodig. Bij grote bedrijven heb je overal iemand voor en werk je aan een klein stukje van het geheel.”

Teamgeest en gedrevenheid

Haar eerste indrukken van het bedrijf zijn positief: “Er heerst een fijne teamgeest en gedrevenheid,” zegt ze. “Iedereen heeft passie voor wat ze doen en de mensen geven om elkaar. Het is gezellig, maar het is ook duidelijk wanneer het tijd is om serieus aan de slag te gaan. Dan werkt iedereen hard en willen ze het goed doen, zeker naar deadlines toe. Het voelt als een goede werkdruk, zonder het gevoel dat er van alles ‘moet’. Vanuit de drive om het goed te willen doen voor de klant.”

Efficiënter programmeren met low-code

Isabelle is enthousiast over het werken met low-code software. “Low-code lijkt misschien eenvoudig, maar het vereist nog steeds logisch redeneren en programmeren. Het maakt efficiënter werken mogelijk, zonder de creatieve en logische aspecten van het programmeren te verliezen. Je hoeft niet op iedere punt en komma te letten, het platform doet veel voor je. Je moet er vooral voor zorgen dat het hele proces zelf goed in elkaar zit.”

Veelzijdige rol en zelfstandig werken

Binnen een paar weken was Isabelle al volop betrokken bij het ontwikkelen van een klantoplossingen, waarbij ze een mooie balans ervaarde tussen begeleiding en zelfstandigheid. “Eerst had ik een vast aanspreekpunt, maar nu werk ik met het hele team samen. Je kunt elkaar gewoon vragen stellen, het gaat allemaal heel soepel,” vertelt Isabelle enthousiast.

Groeimogelijkheden

Ze ziet veel mogelijkheden om te leren en te groeien binnen Field Service Plus. “Ik kan echt met van alles bezig zijn en verder groeien in de richtingen die mij het beste liggen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om het bouwen van schermen, logica of juist apps, het is maar net wat bij je past.”

Welkom aan boord!

Buiten haar werk heeft Isabelle diverse hobby’s die haar creativiteit en rust bieden, zoals gamen, lezen, haken en Lego bouwen. En niet te vergeten, het kijken van Formule 1. Bij Field Service Plus zijn we blij met Isabelle’s komst en kijken uit naar de innovatieve ideeën en oplossingen die ze ons ongetwijfeld gaat brengen. Van harte welkom, Isabelle!

Tien jaar softwareoplossingen ontwerpen: het verhaal van Phillip bij Field Service Plus
Software-engineer bji Field Service Plus
Nieuws

13 juni 2024

Phillip is alweer tien jaar werkzaam bij Field Service Plus. Hij blikt terug op een afwisselende periode waarin zowel...

Lees meer
Samen (software) bouwen, daar draait het om bij Field Service Plus!
Samen software bouwen
Nieuws

30 mei 2024

Begin mei hadden we een teamuitje naar Escape Room Ermelo. Dit was een mooie kans om onze creatieve probleemoplossende...

Lees meer
Operationeel manager, improviseer jij ook dagelijks met Excel en losse tools?
Field service aansturen met losse tools en Excel
Expert blog

16 april 2024

Over de effecten op de lange termijn Als operationeel manager van een fieldservicebedrijf in de telecom- of...

Lees meer
Ontmoet Isabelle: onze nieuwe software engineer bij Field Service Plus
Isabelle, de nieuwe junior software ontwikkelaar bij Field Service Plus
Nieuws

21 december 2023

Met haar unieke combinatie van programmeerkennis, passie voor computertechniek en liefde voor gamen, verwelkomen we bij...

Lees meer
Wanneer is het tijd om jouw procesbesturing te verbeteren? (9 indicatoren)
sitesurvey
Expert blog

16 november 2023

Als manager weet je hoe uitdagend het is om complexe fieldservice-processen aan te sturen. Monteurs voeren vaak...

Lees meer
Focus op beheer & onderhoud: hoe kan ik netbeheerders hierin versterken?
Field Service in de telecom
Expert blog

24 oktober 2023

Voor beheerders van de telecom-infrastructuur ligt de nadruk steeds meer op beheer en onderhoud. Immers, omdat...

Lees meer