Netwerken van telecombedrijven zijn continu in beweging. Gedurende de hele levenscyclus van de infrastructuur lopen de benodigde fieldservice-werkzaamheden sterk uiteen. Aanleg, onderhoud, verandering of uitfasering van infrastructuur, storingen verhelpen: een grote diversiteit aan opdrachten, die  aannemers in de praktijk vaak gecombineerd uitvoeren.  

Iedere opdrachtsoort heeft zijn eigen werkproces. Deze wordt deels op kantoor en deels in het veld uitgevoerd. Klussen kunnen kortlopend en langlopend zijn. Eenvoudig en complex. Gepland en ongepland. Met een lage en hoge marge. Bodemwerkzaamheden kunnen deel uitmaken van de uitvoering, wat specifieke taken voor grondroerders met zich meebrengt; denk bijvoorbeeld aan benodigde klic-meldingen, vergunningaanvragen en afstemming met derde partijen. Kortom, de telecomsector kent een enorme diversiteit aan fieldservice-opdrachten.

Voor aannemers is het van groot belang om werkopdrachten zo efficiënt mogelijk én First Time Right uit te voeren. De diversiteit van opdrachten maakt de voorbereiding, organisatie en uitvoering tot een complexe taak, die zich niet zomaar laat automatiseren met de aanwezige softwaresystemen. 

Zeker bij kortlopende werkzaamheden met een kleine marge is een slimme planning onontbeerlijk. Door opdrachten slim te combineren, kun je de productiviteit van engineers verhogen en zo je marge verbeteren. 

Voor iedere opdracht zijn weer andere, specifieke gegevens nodig. Deze gegevens vind je vaak in verschillende systemen, zoals een eigen logistiek systeem en een assetsysteem van de infraeigenaar. Het is belangrijk om aan de buitendienstmedewerker op het juiste moment de benodigde gegevens beschikbaar te stellen, zodat deze de opdracht First Time Right kan uitvoeren.  

Tijdens alle fasen van de werkopdrachten is het belangrijk om je opdrachtgever en je eindklanten zo goed mogelijk te informeren en aangehaakt houden. Je opdrachtgever wil op de hoogte blijven van de planning en de voortgang. Eindklanten verwachten steeds meer een ‘track & trace’-dienstverlening en een professionele klantbeleving. Ze willen actueel inzicht in de status van de opdracht, de mogelijkheid tot interactie en notificaties over eventuele wijzigingen. 

Bij fieldservice-opdrachten in de telecom komt onderaanneming veel voor. Hierbij is het van belang dat alle partijen blijven aangehaakt. Stel de onderaannemer in staat om het werk in één keer goed te kunnen uitvoeren. Als hoofdaannemer moet grip houden op de voortgang en kwaliteit van de onderaannemer. 

Met onze flexibele fieldservice-software helpen we aannemers in de telecom om ervoor te zorgen dat iedereen zijn werk zo goed mogelijk kan doen. We koppelen hierbij met bestaande systemen en combineren onze software met de branchegerichte kennis en expertise van onze medewerkers.  

Demo aanvragen

Benieuwd hoe onze software voor jouw bedrijf kan werken? Vraag een demo aan, online of bij jou op locatie.

Dashboard field service

Vraag dan ons uitgebreide informatiepakket aan. Het staat voor je klaar!