Partijen op één lijn houden

De grote uitdaging in fieldservice: tijdige en juiste communicatie. Wat maakt dit zo lastig? Samenwerkende partijen bevinden zich op verschillende locaties: binnen en buiten kantoor én binnen en buiten de eigen organisatie. In iedere fase van het proces moet iedereen van elkaar weten wat de status van de werkopdracht is: de planner en bedrijfsleider op kantoor, de monteurs in het veld, de onderaannemer, de opdrachtgever, de eindklant. Hoe houd je al deze stakeholders aangehaakt?

Als de communicatie hapert

Wat gebeurt er als de communicatie hapert? Er ontstaan vage of onjuiste afspraken met de eindklant. Maar ook: niet-afgeronde stappen in het proces, onlogische planningen, gebrekkig inzicht in de voortgang, lagere productiviteit van medewerkers. Dit maakt het erg lastig om First Time Right en efficiënt te werken, en je eindklanten en opdrachtgevers tevreden te stellen.  

wendbaarheid fieldservice

Houd iedereen op de hoogte

Fieldservice-software kan helpen om alle partijen aangehaakt te houden. Je geeft je opdrachtgever inzicht de voortgang van het werkpakket, bijvoorbeeld via een eigen dashboard of B2B-portaal. De eindklant kan via een klantportaal afspraken inzien en wijzigen. Met operationele dashboards volgen managers de actuele voortgang en resultaten. Iedereen kan zien in welke fase werkopdrachten zich bevinden, of aan alle voorwaarden is voldaan en welke acties er nog openstaan

Energietransitie fieldservice

Verbeter je prestaties 

Als alle partijen zijn aangehaakt en op de hoogte zijn, vergroot dit de efficiency van de processen, de productiviteit van medewerkers en de klanttevredenheid. Je behaalt SLA’s makkelijker en kan hierover snel en duidelijk rapporteren. Ook wordt het veel makkelijker om onderaannemers in te schakelen en zo de administratieve last en planning voor je eigen organisatie te verlichten. 

proces

Over ons

Al sinds 2004 helpen we bedrijven met een technische buitendienst bij het zo efficiënt en goed mogelijk uitvoeren van steeds wisselende werkpakketten in het veld. Met onze oplossingen kunnen aannemers en ingenieursbureaus het maximale uit hun mensen halen. Zo verhogen zij hun operational excellence, zettten ze hun klant op 1 en verbeteren en innoveren ze continu hun dienstverlening.

Over ons

Demo aanvragen

Benieuwd hoe onze software voor jouw bedrijf kan werken? Vraag een demo aan, online of bij jou op locatie.

Dashboard field service