Ontdek onze aanpak
regie-proces

Implementeer met 2+2+2

Hoe weet je zeker dat je op de goede weg zit en je snel resultaat krijgt? Dat is het uitgangspunt van onze 2+2+2-aanpak. In drie heldere fasen brengen we een concrete oplossing live.

Ontdek onze aanpak
Meer over Operational Model
Fieldservice app

Analyseer werkopdrachten in hun context

Met ons Operational Model zorg je dat werkopdrachten aansluiten op je processen, systemen en doelen. Zo automatiseer je doelgericht en ziet iedereen hoe de organisatie in elkaar zit.

Meer over Operational Model
Ontdek onze technologie

Technologie: dé plus van Field Service Plus

Hoe kan het dat je met onze software wél ieder fieldservice-proces flexibel kunt automatiseren én aanpassen? Het antwoord ligt in drie belangrijke uitgangspunten van onze technologie.

Ontdek onze technologie
Diversiteit aan opdrachten

Uitdagingen

Wat is jóuw uitdaging in fieldservice?

Als bedrijfsleider van een fieldservice-organisatie is het jouw prioriteit om technici in het veld zo productief mogelijk en First Time Right laten werken. Anders kun je onmogelijk je opdrachtgevers tevreden houden en je concurrenten voorblijven. Maar er zijn flinke uitdagingen. In welke uitdaging herken jij je het meest? 

Kies jouw uitdaging
fieldservice in de telecom

Software

Werkopdrachten flexibel automatiseren én aanpassen 

Onze fieldservice-software dient maar één doel: een vlekkeloze werkopdracht opleveren. De oplossing is erop gericht om iedereen in het werkproces op het juiste moment de juiste informatie aan te bieden. Stapsgewijs leid je medewerkers binnen en buiten door de werkopdracht heen. En ls werkpakketten en werkopdrachten steeds wijzigen, pas je processen en koppelingen met systemen makkelijk aan 

Ontdek onze software
Field Service Plus

Over ons

Al sinds 2004 helpen we bedrijven met een technische buitendienst bij het zo efficiënt en goed mogelijk uitvoeren van steeds wisselende werkpakketten in het veld. Met onze oplossingen kunnen aannemers en ingenieursbureaus het maximale uit hun mensen halen. Zo verhogen zij hun operational excellence, zettten ze hun klant op 1 en verbeteren en innoveren ze continu hun dienstverlening.

Over ons

Vraag dan ons uitgebreide informatiepakket aan. Het staat voor je klaar!