Techniek van FS+, Low-code, Innovatie, Integratie

Het idee achter Field Service Plus is ontstaan uit frustraties van fieldservice-bedrijven in de telecom- en infrasector. En dan vooral de uitdaging om de buitendienst goed en efficiënt te organiseren in een voortdurend veranderende omgeving. Want iedere keer als werkpakketten wijzigen, moet je je organisatie aanpassen naar andere processen, databronnen, documentatie, enzovoort. Dit leidt al snel tot vertraging, fouten, onlogische planningen en ga maar door. Met alle gevolgen voor je marge en klanttevredenheid. 

Maar hoe kun je dan zulke dynamische werkopdrachten automatiseren, zonder dat je een lappendeken van systemen creëert? De oplossing vonden wij in een combinatie van innovatieve low-code software, een onderliggende integratielaag en ons unieke domeinmodel. Dit stelt je in staat om je processen snel te modelleren en aanpassen, nieuwe gegevensbronnen aan te haken en de gebruiker optimaal te informeren. Hieronder leggen we het uit.

  • De low-code software maakt het je makkelijk om procesflows te maken, services toe te voegen en in schermen de juiste informatie te tonen.
  • De integratielaag kan data uitwisselen met ieder bronsysteem dat nodig is in het werkproces; bijvoorbeeld een ERP-systeem, een extern asset-systeem of een financieel systeem.
  • Ons domeinmodel bevat vele branchespecieke componenten die zijn gebaseerd op jarenlange kennis en ervaring in fieldservice. Met deze componenten kun je snel en eenvoudig een werkproces opstellen of uitbreiden, en data uit verschillende bronnen combineren.

De combinatie van deze plussen maken innovatie mogelijk, doordat je processen makkelijk kunt optimaliseren en uitbreiden met innovatieve services. Daardoor kun je de organisatie snel aanpassen aan nieuwe klantwensen en marktomstandigheden. Door het versiebeheer kun je onbeperkt verbeteren, behoud je het overzicht en kun je altijd terug. 

De low-code software komt helemaal tot z’n recht met de onderliggende integratielaag of integratiehub. Hiermee integreert de software met alle relevante interne en externe systemen, websites en innovatieve cloudservices zoals planningsalgoritmes. Er ontstaat een geïntegreerde, complete en innovatieve oplossing die toekomstbestendig is. De integraties kun je namelijk altijd weer aanpassen, verwijderen of toevoegen, zodat je oplossing meegroeit met de tijd. 

Onze integratielaag is als volgt opgebouwd:

  • API-management zorgt voor een veilige koppeling en gecontroleerde data-uitwisseling tussen systemen. De servicebus regelt het correct afleveren van berichten en het afhandelen van wachtrijen. Monitoring garandeert een veilige, betrouwbare en schaalbare afhandeling en geeft inzicht in de prestaties van de integraties.
  • B2B-procesintegratie speelt een cruciale rol bij dynamische ketenintegratie, waarbij ketenpartners ook onder veranderlijke omstandigheden data kunnen uitwisselen en bijwerken en zo cases actueel kunnen houden.
  • Microservices zoals WhatsApp-communicatie en planningsalgoritmen kun je toevoegen aan de oplossing voor extra functionaliteiten en innovatie.
  • Applicaties, zowel intern als extern, kunnen geïntegreerd worden met Field Service Plus, die dan als een flexibele schil een grote diversiteit van werkopdrachten kan afhandelen.

Het bouwen van deze integraties is een kernonderdeel van onze expertise. Dit maakt dat we naadloze en efficiënte oplossingen kunnen bieden voor bedrijven die hun processen willen optimaliseren.

De plus van fieldservice plus

Met Field Service Plus tref je een team van mensen die jou echt kan helpen, ontzorgen en die jouw business snapt. Natuurlijk kennen wij de low-code software door en door, en weten we hoe je die het beste kunt inzetten. We hebben ook veel specifieke branchekennis, die onmisbaar is om jouw processen effectief te automatiseren en om data uit te wisselen met branche-specifieke systemen. Samen richten we werkopdrachten in en maken we jouw oplossing tot een succes. 

Door ons unieke domeinmodel, de low-code software en de integatielaag kun je processen eindeloos optimaliseren, met ieder systeem koppelen en zo elke bijdrager maximaal geven wat hij of zij nodig heeft. Het is dé de oplossing voor de 4 grote uitdagingen van fieldservice-gerichte bedrijven. En meer dan dat: haak nóg meer processen aan, verrijk je oplossing met meer data, voeg innovatieve cloudservices toe… zodat je je organisatie continu kunt blijven verbeteren en innoveren!  

proces

Over ons

Al sinds 2004 helpen we bedrijven met een technische buitendienst bij het zo efficiënt en goed mogelijk uitvoeren van steeds wisselende werkpakketten in het veld. Met onze oplossingen kunnen aannemers en ingenieursbureaus het maximale uit hun mensen halen. Zo verhogen zij hun operational excellence, zettten ze hun klant op 1 en verbeteren en innoveren ze continu hun dienstverlening.

Over ons

Vraag dan ons uitgebreide informatiepakket aan. Het staat voor je klaar!